Sådan gør du
Skær bunden af julesalaten, og pluk dem i blade. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Pil hvidløget, og hak det fint sammen med chilien – med eller uden kerner.
Steg løgringene i lidt olie, til de bliver glasklare, og tilsæt hvidløg, chili, spidskommen og paprika. Tilsæt rødvinseddike og sukker, og lad det stege ved svag varme i yderligere et par minutter, til eddiken er kogt næsten væk.
Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie, og krydr med salt. Lad dem ligge på køkkenrulle, til du skal bruge dem.
Anret julesalatbladene på et fad, og fordel løg og brødcroutoner over dem.
Ingredienser
2 julesalathoveder
1 løg
2 fed hvidløg
½ grøn frisk chili
olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
2 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 skiver surdejsbrød
havsalt
Friskkværnet peber