Tilbage til opskrifter

Hotpot med kalv og friske bær

Selvom det er sommer, kan det godt være rart med en lunende gryderet en gang imellem. Hvis du som her bruger sæsonens sprøde urter og friske bær, kan det sagtens blive et måltid til de lyse aftener.

Sådan gør du

Befri kødet for sener og afpuds, og skær kødet ud i grove tern på 3x3 cm. Ordn grønsagerne, og skær dem ud i grove tern. Hvidløgene kan du beholde i hele fed.

Vend kødstykkerne i mel, og smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet grundigt her i. Tag kødet op af stegegryden, og tilsæt grønsagerne, og sauter, indtil de tager farve og begynder at falde lidt sammen. Tilsæt chili, timian, laurbærblade, eddike og øl, kog op, og lad det reducere til det halve. Kom derefter kødet op i gryden igen sammen med bouillonen. Bring det i kog, skum urenheder af, og læg låg på.

Sæt gryden i ovnen ved 150°, og lad kødet braisere i 1½-2 timer, indtil det er helt mørt. Det er vigtigt at vende rundt i gryden et par gange under tilberedningen.

Tag gryden ud af ovnen, og smag retten til med salt og peber. Hæld evt. bouillonen over i en anden gryde, og kog den ind, hvis den mangler lidt power. Kom til sidst friske bær og friskhakkede krydderurter i hotpotten, og vend nænsomt rundt. Server i en stor skål eller i gryden med kogte korn eller kartoffelsne til.

Ingredienser

1 kg kalvetyktarm
2 løg
2 stængler bladselleri
1 helt bundt hvidløg
25 g hvedemel
1 spsk smør
¼ frisk rød chili
5 kviste timian
4 laurbærblade
1 dl hyldeblomsteddike eller anden lys frugteddike
½ liter hvedeøl
havsalt
Friskkværnet peber
200 g friske bær, f.eks. kirsebær, blåbær eller stikkelsbær
1 liter vand eller tynd bouillon
1 bundt basilikum, mynte, estragon eller kørvel