Sådan gør du
Hakkebøf
Form kødet til 4 bøffer a 150 g, og giv dem herefter et lille tryk, så de bliver lidt flade, og lav nogle hak i overfladen med en kokkekniv, så der kommer et klassisk krydsmønster. Krydr med salt og peber.
Varm en pande op, kom først olie og så smør på panden, og lad det bruse op. Steg bøfferne på panden ved middel varme – de skal have ca. 3 min. på hver side, så de stadig er let rosa i midten.
Bagte løg med persille og perlebyg
Kog perlebyggen efter anvisningen på posen.
Kom groft salt i bunden af et ovnfast fad, og læg de hele løg og timian herpå. Bag løgene i ovnen ved 170º i 20-25 minutter, indtil løgene er helt bløde og søde.
Tag løgene ud af ovnen, og afkøl dem let. Skær så roden af hvert løg, og klem den bagte indmad ud af skallen.
Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt de bagte løg, hakket persille, cidereddike, og til sidst perlebyg, og sauter i ca. 1-2 minutter på lav blus, så kompotten bliver varmet grundigt igennem.
Smag løgkompotten til med salt, peber og peberrod.
Servering
Server de stegte hakkebøffer med løgkompot og groft rugbrød.
Ingredienser
Hakkebøffer
600 g hakket oksekød 6-8%
havsalt
friskkværnet peber
1 spsk rapsolie
10 g smør
Bagte løg med persille og perlebyg
2 håndfulde groft salt
18 nye rødløg
5 kviste timian
10 g smør
½ bundt bredbladet persille
3 spsk cidereddike
100 g kogt perlebyg
havsalt
friskkværnet peber
15 g friskrevet peberrod