Dejlige madbrød, som fungerer perfekt som mellemmåltid eller på udflugter. Grøntsager i brød giver både smag og fugt til bagværket, og så gør det brødene sundere. I denne opskrift giver gulerødderne en dejlig sødme og smag, der fungerer rigtig godt sammen med solsikkekernerne.

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt det godt sammen 1-2 minutter ved mellemhøj hastighed på maskine. Du kan også sagtens røre/ælte dejen i hånden, bare gør det i mindst 10 minutter, så dejen er jævn og sammenhængende. Følg samme rækkefølge som med maskine.

Tilsæt nu det bløde smør, og ælt i 5 -6 minutter, til du har en god smidig dej. Lad nu dejen hæve i 30 minutter.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af dejen. Slå æggene ud i fordybningen, og kom også solsikkekerner og revne gulerødder i fordybningen. Fold nu dejen sammen til en stor bolle, og hak dejen sammen ved at bruge en kniv eller en dejskraber. Det vil se lidt rodet ud, men det er meningen.

Del dejen i 12 brud, og løft dem forsigtigt over på bageplader. Lad brudene hæve i 30 minutter. Bag ved 200° i cirka 15 minutter.

Tip

I kan bruge mange andre rodfrugter og kerner som fyld. Prøv f.eks. rødbedebrud med græskarkerner.

Ingredienser

30 g gær
2 ½ dl lunkent vand
450 g hvedemel
40 g sukker
8 g salt
30 g blødt smør
1 æg
75 g solsikkekerner
2 skrællede og revne gulerødder