Tilbage til opskrifter

Grov grillpølse med løvstikke

I denne pølse kommer løvstikken virkelig til sin ret. Du skal forberede den et døgn i forvejen, da kødet marineres med løvstikken i 24 timer. På denne måde kan du altid marinere dit kød i god tid, hvis du ønsker at gøre en bestemt smag fremtrædende. Processen bidrager desuden til en god sammenhængende konsistens.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dagen før

Hak løvstikke fint.

Skær kødet ud i grove stykker, der passer ned i din kødhakker og bland kødet med de øvrige ingredienser.

Læg det hele i en frysepose eller et fad, og lad det trække i køleskabet i 24 timer eller til næste dag.

På dagen

Start med at fryse kødet i en times tid, inden du skal i gang, til overfladen er hård, men kødet ikke er gennemfrossent.

Hak kødet på kødhakkerens groveste skær (8-10 mm) ned i en iskold røreskål.

Ælt det hele i cirka 3-4 minutter på røremaskinen på høj hastighed – eller intensivt med hænderne – til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret.

Steg en lille prøvefrikadelle, og smag, om der mangler salt eller krydderier.

Stop farsen i svinetarme, og drej pølser på ca. 12 cm.

Tilbered pølserne på en ikke for varm grill over indirekte varme, til de er godt gennemstegte og har en flot stegeskorpe. Det tager 15-20 minutter.

Tip

Denne pølse gør sig godt varmrøget. Så hvis du har mulighed for at ryge den, kan det i den grad anbefales.

Ingredienser

500 g magert svinekød f.eks. skinkekød
450 g svinebryst
20 g salt
1 tsk peber
20 g frisk løvstikke
½ dl æblemost
svinetarm (udblødte)