Sådan gør du
Sellerisovs og samling
Tænd først oven på 150 grader og klargør alle grøntsagerne.
Skær sellerien i grove terninger, og kog dem i mælk i ca. 20 minutter til de er helt møre. Blend selleri og mælk med halvdelen af osten og revet muskatnød efter smag, og krydr med salt og peber.
Skræl og skyl alle grøntsagerne. Skær kartofler, squash og knoldselleri i helt tynde skiver, og pluk bladene af savoykålen. Snit løgene og hvidløgsfeddene fint, og steg så hvidløg og løg i rapsolie ved middel varme. Tilsæt spinaten, og lad det simre i 2 minutter. Smag til med eddike, salt og peber.
Smør et ildfast fad i passende størrelse. Læg først et lag kartofler i faget, dernæst sellerisovs, squash, kål og et lag af den sauterede spinat. Start forfra, og bliv ved til det hele er brugt. Riv resten af osten på toppen og bag fadet i 1,5 time ved 150 grader.
På toppen
Børst jord af svampene og nip det nederste af stokken af. Rist svampene gyldne på en meget varm pande i rapsolie. Skyl brøndkarsen og pluk det groveste af stilkene fra.
Spisetid
Vend brøndkarsen sammen med svampene, og server dem på toppen af fadet. Spis brød til. Er der en rest tilbage, kan den spises dagen efter.
Ingredienser
Sellerisovs
400 g knoldselleri
4 dl letmælk
50 g revet Vesterbotten eller anden fast ost 40%
muskatnød
salt og peber
Grøntsager
2 bagekartofler
1 squash
400 g knoldselleri
10 blade savojkål
1 løg
200 g spinat
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æblecidereddike
På toppen
200 g kantareller eller andre svampe
10 g rapsolie til stegning
1 bundt brøndkarse
groft brød
Inspiration til aftensmad i en travl hverdag
Når hverdagen kalder, kan det være en hjælp med opskrifter, der er til at gå til – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Her finder du idéer til aftensmad med alt fra grønt og groft til retter med kylling, fisk eller plantebaserede proteiner. Måltider, der passer ind i en travl uge og giver plads til både nærvær og velsmag omkring bordet.
Aftensmad, der passer til sæsonen og din smag
Gå på opdagelse i opskrifter på aftensmad med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer. Uanset om du er til simreretter om vinteren, sprøde salater om sommeren eller lune tærter i foråret, finder du her idéer til både lette og mere fyldige måltider. Til dig selv, familien eller når du har gæster til middag. Find opskrifter med sæsonens råvare her.
Børnevenlige og klassiske retter til aftensmad
Fra boller i karry og frikadeller til pasta med belugabolo – vi har samlet opskrifter på aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Her får du nemme løsninger med fokus på smag, balance og gode råvarer. Brug filtrene og find lige det, der passer til jeres ugeplan.