Tilbage til opskrifter

Grønne asparges med kapersvinaigrette

  • Forret med asparges

Asparges er en sand forårsbebuder og er en yndlingsspise hos de fleste. De grønne skud er nem og hurtig mad, der kun behøver en kort og nænsom tilberedning og går godt både dampede, grillede og i salater. Den danske sæson er kort, så det er om at nyde dem, mens de er her.

Sådan gør du

Asparges

Skyl aspargesene grundigt og knæk det nederste, seje stykke af. Der hvor en grøn asparges knækker naturligt, holder den som regel op med at være trævlet og sej. Gem gerne enderne til suppe. Bring letsaltet vand i kog, og kog aspargesene i 30 sekunder, eller grill dem på en glohed pande i et minut, og vend dem undervejs.

Kapersvinaigrette

Kog æggene i 7-8 minutter, og pil dem, og hak dem groft. Bland eddike, dijonsennep og ½ tsk. salt og pisk det hele grundigt sammen, indtil saltet er opløst. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle under konstant piskning. Hak kapersene fint, og rør dem i vinaigretten sammen med de hakkede æg. Smag til med et par omgange sort peber, og justér smagen med lidt sukker.

Friterede kapers

Varm neutral olie op til cirka 170°. Tør kapersene i et klæde og steg dem hurtigt i olien, til de popper op og er gyldne. Fisk dem op med en hulske, og kom dem på fedtsugende papir.

Skyld krydderurter og hjertesalatblade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke og pluk dem i blade.

Skræl peberroden, og riv den fint på et rivejern eller høvl den med en kniv. Læg aspargesene smukt på et stort fad kør kapersvinaigrette over i striber, men gem lidt af den.

Vend den resterende vinaigrette sammen med hjertesalaterne og krydderurterne, og anret dem med løs hånd oven på aspargesene sammen med peberrod og sprøde kapers.

Ingredienser

Asparges

2 bundter grønne asparges

Kapersvinaigrette

2 æg
1 spsk god mild hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
½ tsk havsalt
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk tørsaltede kapers udvandede natten over
Friskkværnet peber
rørsukker

Friterede kapers

Neutral olie til fritering
2 spsk tørsaltede kapers udvandede natten over

Desuden

4 håndfulde dild, brøndkarse og persille
2 hjertesalathoveder
3 cm peberrod

Find opskriften i Claus Meyers Salatværksted

Find bogen her