Tilbage til opskrifter

Grønkålssalat med stegt fasan, perleløg, æbler og vesterhavsost

  • Opskrift på grønkålssalat med vildt

En efterårsfortolkning af cæsarsalat med vildt, æbler og sprød grønkål. Vesterhavsost er en af de allerbedste danske oste, og dens koncentrerede smag og faste konsistens gør den velegnet i de fleste sammenhænge, hvor man ellers ville bruge parmesan. Server salaten her som en frokost eller en let aftensmad.

Sådan gør du

Syltede løg

Læg perleløgene i varmt vand i 5 minutter, og pil dem derefter.

Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog op. Når sukkeret er opløst, så kom perle løgene i, og lad dem simre i 7­-8 minutter.

Tag dem af varmen, og lad dem trække i lagen i mindst 3 timer og gerne natten over.

Fasan og grønkål

Krydr fasanbrysterne med salt og peber. Steg dem i olie ved middel varme i 4-­5 minutter på hver side. Lad dem køle af til stuetemperatur, og drys begge sider med løgasken.

Pluk grønkålen i små buketter, og kom dem i koldt vand i 20-­25 minutter, til de er helt sprøde. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Dressing

Kom æggeblommer, revet vesterhavsost, sennep, æblecidereddike, hvidløg og salt i en høj blender, og blend kort, så ingredienserne er godt blandet.

Tilsæt nu olien langsomt, mens blenderen kører, til du har en ensartet dressing, og smag til med salt og peber.

Ved servering

Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i fine både eller tern. Pil skalotteløget, og skær det i meget tynde strimler eller ringe. Skær fasanbrystet i tynde skiver.

Vend kål, æbler, syltede løg, skalotteløg og fasan sammen med dressingen. Smag til med salt og peber, og juster evt. med lidt af lagen fra de syltede perleløg. Slut af med de bløde timianstilke og evt. et drys løgaske.

Tip

Hvis du ikke har fasan ved hånden kan du snildt erstatte med stegt andebryst.

Ingredienser

Syltede perleløg

200 g perleløg
1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
1 dl vand
75 g sukker
½ tsk havsalt

Fasan og grønkål

2 fasanbryster
1 tsk løgaske
3 håndfulde grønkål

Dressing

1 æggeblomme
75 g vesterhavsost
1 tsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
½ fed hvidløg
½ tsk havsalt
1 dl vindruekerneolie

Desuden

2 æbler
1 skalotteløg
5 kviste timian
vindruekerneolie
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her