Sådan gør du
Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Snit grønkålen fint, og kom den i en skål. Skræl og pil gulerødder og skalotteløg, og snit begge dele i tynde skiver.
Skær fignerne ud i tynde skiver, skær æblerne ud i kvarte, befri dem for kernehus, og skær dem i fine både, og kom dem ned i skålen til kålen sammen med gulerødder, løg og figner.
Vend hele herligheden med olie, eddike, sukker, salt og peber, og smag så på salaten, og tilsæt evt. lidt ekstra salt, peber og olie.
Ingredienser
200 g ribbet grønkål
2 gulerødder
2 skalotteløg
8 tørrede figner
2 danske madæbler (belle de boskoop)
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æbleeddike
1 spsk rørsukker
havsalt
Friskkværnet peber