Tilbage til opskrifter

Grønkålssalat med gulerod og æble

  • Grønkålssalat med gulerod og æble

Lav denne herlige grønkålssalat med æbler og figner og giv et sprødt friskt alternativ til grønlangkål til f.eks. and, skinke eller medisterpølse.

Sådan gør du

Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Snit grønkålen fint, og kom den i en skål. Skræl og pil gulerødder og skalotteløg, og snit begge dele i tynde skiver.

Skær fignerne ud i tynde skiver, skær æblerne ud i kvarte, befri dem for kernehus, og skær dem i fine både, og kom dem ned i skålen til kålen sammen med gulerødder, løg og figner.

Vend hele herligheden med olie, eddike, sukker, salt og peber, og smag så på salaten, og tilsæt evt. lidt ekstra salt, peber og olie.

Tip

Spis salaten helst den samme dag, du har lavet den, så den holder sin sprødhed. Prøv også at snitte de afpillede grønkålsstilke helt fint på tværs og tag det med i salaten – så får du mere af kålens saft og kraft med.

Ingredienser

200 g ribbet grønkål
2 gulerødder
2 skalotteløg
8 tørrede figner
2 danske madæbler (belle de boskoop)
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æbleeddike
1 spsk rørsukker
havsalt
Friskkværnet peber