Sådan gør du
Grillet spidskål
Skyl kålen, og dryp den godt af. Skær evt. vildfarne yderblade fra, så kålen er kompakt. Skær kålen igennem på langs, pensl skærefladerne med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill kålen ved høj varme på en grillpande eller på havegrillen i et par minutter på hver side, til de har fået farve, men stadig har bid. Krydr med salt og peber.
Rød mole
Kog mandlerne i et par minutter, og smut skindet af dem. Pil løg og hvidløg, og skær løgene i kvarter. Halver peberfrugt og chilier, og fjern stilke og indmad. Rist mandler, peberfrugt, chilier, hele tomater, løg og hvidløg i olien ved mellem varme i ca. 20 minutter, til de er bløde og har taget lidt farve. Sørg for at vende dem ofte, så de ikke branker for meget. Kom det hele i en blender, og blend til en ensartet creme. Hæld cremen i en kasserolle, og kog den ved svag varme i ca. 5 minutter, til den er blød. Smag til med salt, peber, eddike og sukker.
Server med molen som dyppelse.
Ingredienser
Grillet spidskål
1 spidskål (600-700 g)
olie
havsalt
friskkværnet peber
Rød mole
100 g mandler
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
50 g friske røde chilier
2 store tomater
3 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker