Tilbage til opskrifter

Grillet lever med rødbeder i perberrod og dild

Denne ret kan både laves med lever fra kalv, lam eller sommerbuk. Leveren får en fantastisk grillsmag og bliver samtidig mør og lækker af den korte tilberedningstid.

Sådan gør du

Befri leveren for hinder, og tør den let med et stykke køkkenrulle. Skær leveren i mindre stykker eller klodser, læg dem i en skål, og mariner dem med hakket timian, hakket hvidløg, olivenolie, salt og peber. Lad leveren trække i 30-45 min. i køleskabet.

Lav rødbederne, mens leveren trækker. Vask rødbederne, og kom dem i en gryde med vand og salt, og kog dem på lavt blus under låg i ca. 15-20 min., indtil de er møre, men dog stadig med bid.

Skyl rødbederne i koldt vand, og gnid forsigtigt skrællen af med hænderne – ifør dig evt. plastikhandsker imens, så du ikke år rødbedefarvede hænder. Skær rødbederne i både, og læg dem i en skål.

Kog sukker, fennikelfrø, sort peber og eddike sammen, og reducer det til det halve, så det begynder at tykne lidt og få sirupskonsistens. Fisk peberkorn og fennikelfrø op af siruppen.

Kom rødbederne ned i den varme sirup, og vend dem rundt, og glaser dem i 1-2 min. Tag gryden af varmen, og vend rødbederne godt rundt med fintsnittet fennikel, revet peberrod og hakket dild. Smag til med salt og friskkværnet peber, og drys til sidst de glaserede rødbeder med lidt ekstra havsalt på toppen.

Grill den marinerede lever på en meget varm grill eller grillpande i ca. 2 min. på hver side, så den stadig er rosa og saftig i midten. Skær leveren i tynde skiver, og server den straks med de lune rødbeder og godt brød til.

Ingredienser

300 g lever af kalv, lam eller sommerbuk
4 kviste timian
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
8 mellemstore rødbeder
50 rørsukker
15 fennikelfrø
5 hele sorte peberkorn
2 kirsebæreddike
½ frisk fennikel
10 g friskrevet peberrod
½ bundt dild

Find opskriften i Almanak

Find bogen her