Tilbage til opskrifter

Grillet gris og vilde urter med kærnemælksdressing

  • Grillede svinekoteletter med kærnemælksdressing

En skøn salat med grillede svinekoteletter, vilde urter og en mild og syrlig kærmælksdressing. En skål med rabarberkompot eller rabarberchutney og evt. lidt sprødt rugbrød kan også fint ledsage salaten. Retten kan spises som en dejlig frokost eller en let aftensmad.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Gris og urter

Krydr svinekoteletterne med salt, og grill dem på en grillpande ved høj varme i 4-5 minutter på hver side, til de er møre, men stadig saftige. Skær skalotteløgene i strimler, og kom det ned til kødet de sidste 1-2 minutter af stegningen. Lad kød og løg hvile på fedtsugende papir.

Skyl og pluk de vilde urter i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Kærnemælksdressing

Skær kødet i tynde skiver, marinér dem med nogle dråber rapsolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Til dressingen røres alle ingredienser sammen og smages til med salt og peber.

Vend de vilde urter med kødet, de stegte løg og kærnemælksdressingen, og fordel salaten på fire frokosttallerkner.

Ingredienser

Gris og urter

2 svinekoteletter
havsalt
2 skalotteløg
4 håndfulde vilde urter fra skoven, fx bregneskud, skovløg, løgkarse, skovsyre, ramsløg og skvalderkål
rapsolie
citronsaft
Friskkværnet peber

Kærnemælksdressing

½ dl tykmælk eller ymer
½ dl kærnemælk
2 spsk citronsaft
1 spsk rørsukker
1 tsk koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Claus Meyers Salatværksted

Find bogen her