Tilbage til opskrifter

Gratineret gedeost med pærer, oliven og sprøde salater

  • Opskrift på chevre chaud med pære og krydderurter

En bistroklassiker, her med modne pærer og let bitre salater. Det er fristende at grille osten hårdt, så den får en flot gylden overflade. Men prøv også med en lettere gratinering, som gør osten mere cremet, og lader dens gode smag stå klart frem. Du kan erstatte gedeosten med andre bløde oste som brie eller rødkitoste.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rist brødet, så det lige får en fast overflade. Gnid brødet med hvidløgsfeddet, og pensl det med lidt olivenolie.

Fordel osten på de 4 stykker brød sammen med oliven og lidt timianblade. Sæt til side, mens du ordner resten af salaten.

Skyl salater og krydderurter, og pluk dem i mindre stykker eller buketter. Læg salater og urter i koldt vand i mindst 20­25 minutter, til de er helt sprøde. Slyng dem derefter tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Halver pærerne, befri dem for kernehuse, og skær dem i både. Pil skalotteløget, og snit det fint.

Rør eddike, honning og olivenolie sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Grill brødene i ovnen ved 200° i 5­-7 minutter, til osten er let gratineret, og brødene er sprøde.

Vend salatblade og urter sammen med pærer og dressing, og smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Anret salaten med de sprøde brød, og server den straks.

Tip

Modne blommer og æbler er oplagte alternativer til pærerne, alt efter sæson. Prøv også at komme lidt hasselnøddeolie og evt. ristede, hakkede hasselnødder i dressingen.

Ingredienser

4 skiver hvedebrød
1 fed hvidløg
250 g gedeost
50 g oliven uden sten
2 kviste timian
6 håndfulde grøn salat (såsom frise, krølsalat og babyspinat)
2 håndfulde krydderurter
3 pærer
1 skalotteløg
½ dl pærecidereddike eller æblecidereddike
1 spsk flydende honning
½ dl koldpresset olivenolie
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her