Tilbage til opskrifter

Glutenfri løgtærte

  • Glutenfri løgtærte

En skøn tærte med karamelliserede løg, timianaroma og en god allround tærtedej. Vi bruger en forbagningsteknik, der gør det muligt at bage med en smørmættet og saftig dej og samtidig få en flot finish.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Tærtebund

Bland havremel, rismel og smør, så du har det klar. Pisk æg, mælk og loppefrøskaller i en anden skål i 10 sekunder, tilsæt straks mel og smør, og ælt dejen lidt sammen. Drys lidt havre- eller rismel på køkkenbordet, flyt dejen til det melede bord, og ælt den godt igennem, til den er fint jævn og sammenhængende.

Rul dejen ud til ca. 3-4 mm tykkelse. Læg dejen over en tærteform, pres den ud i formen, og fold den ud over kanterne, så der hænger mindst 1½ cm ud over (se side 188). Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time. Bag nu tærtebunden ved 190° i 5 minutter. Rul herefter en kagerulle over toppen af formen, så du skærer kanterne af den let bagte tærtedej og får et flot skæresnit. Tærtebunden vil samtidig være så bagt nu, at den holder sig selv oppe.

Bag tærtebunden i ca. 6 minutter mere, til den er let lysebrun.

Fyld

Pil løgene, og halver dem på langs med en skarp kniv, så de får en flot skæreflade – hvis de er store, så skær dem i kvarter. Varm en pande, der kan gå i ovnen, op med olien. Læg løgene i panden med skærefladen nedad, og drys dem med sukker og salt. Steg først løgene ret hårdt, så skærefladen tager farve uden at blive sort. Sæt panden i ovnen ved 190°, og steg løgene bløde – det tager ca. 15 minutter.

Riv osten fint, og pisk den sammen med æg og cremefraiche. Krydr med salt og peber. Fyld æggemassen i bunden af den forbagte tærtebund, og læg forsigtigt de bagte løg på æggemassen med skærefladen opad – tryk ikke løgene ned, så du drukner dem i æg, men lad skærefladerne stikke op.

Bag tærten færdig ved 190° – det tager ca. 25 minutter. Drys med frisk timian, når der er 5 minutter igen.

Ingredienser

Tærtebund

125 g glutenfrit havremel
125 g rismel
125 g smør
1 æg
50 g mælk
12 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)

Fyld

500 g blandede løg (gerne blandede typer)
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
1 tsk sukker
50 g fast ost (f.eks. vesterhavsost, høost eller parmesan)
2 æg
150 g creme fraiche 18%
2 kviste frisk timian
Friskkværnet peber