Tilbage til opskrifter

Fyldte tomater med gedeost

En dejlig sommerlig ret, der med en god fyldig salat kan gøre det ud for en hovedret. Du kan også servere dem som tilbehør til en hovedret, gerne med lam.

Sådan gør du

Skær et låg af tomaterne, og grav tomatfyldet ud med en teske. Pres det igennem en sigte over en skål, så du får noget tomatsaft ud af det og slipper for kernerne.

Pil løget, og hak det, og snit bladsellerien fint, og sauter begge dele ganske kort i 1 spsk. olivenolie. Tag det af varmen, og bland det i det kogte korn, og tilsæt lidt af tomatsaften sammen med de hakkede krydderurter. Kornfyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den.

Smag til med salt og peber. Kom en lille klat gedeost i hver tomat, kom kornfyldet oveni, og slut af med lidt gedeost igen. Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad, og dryp dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag tomaterne i ovnen ved 225° i 15-20 minutter, så de bliver bagt igennem og flot gratinerede på toppen. Tag tomaterne ud, og server dem med det samme.

Ingredienser

8 tomater
4 stængler bladselleri
1 løg
2 spsk olivenolie
2 dl kogte hvedekerner (perlebyg eller anden kogt korn kan også bruges)
½ bundt persille
½ bundt kørvel
½ bundt basilikum
havsalt
Friskkværnet peber
50 g frisk gedeost