Sådan gør du
Skyl tomaterne, og kom dem i en gryde (behold stilkene på – de afgiver en frisk og intens tomatsmag under tilberedningen) sammen med groftsnittet skalotteløg, rosmarinkviste, det hele fed hvidløg, salt, peber, olivenolie og vand.
Kog tomaterne under låg i 25 min., så de falder helt sammen, men stadig bevarer deres friskhed.
Fisk stilkene og rosmarinkvistene op af tomatsovsen, og kog sovsen i yderligere 5 min. uden låg, så noget af væsken fordamper, og smagen bliver mere koncentreret. Blend sovsen i gryden med en stavblender, og smag til med evt. ekstra salt og peber.
Lidt sukker og æbleeddike kan også gøre en stor forskel, tomater er meget forskellige, og måske er det netop et ekstra skud syre eller sødme, sovsen mangler.
Ingredienser
500 g cocktailtomater
3 skalotteløg
3 kviste rosmarin
1 fed hvidløg
havsalt og friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
½ dl vand
evt. lidt sukker og æbleeddike
30 g frisk parmesanost
½ bundt bredbladet persille