Tilbage til opskrifter

Forskellige slags blomkål med grillet citroncreme, ristede mandler og estragon

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Syltet blomkål

Blomkålen skæres i små stykker og råsyltes herefter i vakuum.

Bagt/stegs blomkål

Blomkålen ordnes, skylles og deles i 1/2 buketter. Blomkålsbuketten steges på en hård pande til det har fået godt med farve.

Blomkålsstok

Blomkålsbladstokken ordnes og frigøres for de tynde blande. Den ordnede stok blancheres kort i letsaltet vand, og køles derefter hurtigt af i isvand.

Crudite

Blomkål ordnes, skylles og skæres tyndt på mandolin eller maskine i tykkelsen 1-2 mm. skriver lægges derefter i isvand.

Grillede citroncreme

Æggeblomme piskes luftig med sennep, citronskal og citronsaft. Citronolie hældes forsigtig i den luftige masse, og der piskes til alt olien er tilsat. Smag til med salt og peber, og vend med den let piskede creme fraiche

Ristede mandler

Mandler vendes med vand og salt, og fordels i gastrobakker. Bages ved 150 grader i ca. 20 min, eller godt gyldne inden i. Mandlerne blitzes 4-6 gange på blenderen (brug den der pulser)

Estragon salat

Pluk frisk estragon, og vend med skyllede kål blade som topping

Ingredienser

Syltet blomkål

100 g blomkål
50 g syltelage

Bagt/stegt blomkål

100 g blomkål

Blomkålsstok

100 g grønne blomkålsbladstokke

Crudite

200 g blomkål

Grillede citroncreme

100 g grillede citronolie
15 g æggeblomme
5 g sennep
12 g citronsaft
2 g citronskal
35 g creme fraiche 38% (let piskede)
1 g salt
½ g sort grov peber

Ristede mandler

40 g mandler med skal
vand
fint salt

Estragon salat

80 g blandet estragon og kålblade