Sådan gør du
Syltet blomkål
Blomkålen skæres i små stykker og råsyltes herefter i vakuum.
Bagt/stegs blomkål
Blomkålen ordnes, skylles og deles i 1/2 buketter. Blomkålsbuketten steges på en hård pande til det har fået godt med farve.
Blomkålsstok
Blomkålsbladstokken ordnes og frigøres for de tynde blande. Den ordnede stok blancheres kort i letsaltet vand, og køles derefter hurtigt af i isvand.
Crudite
Blomkål ordnes, skylles og skæres tyndt på mandolin eller maskine i tykkelsen 1-2 mm. skriver lægges derefter i isvand.
Grillede citroncreme
Æggeblomme piskes luftig med sennep, citronskal og citronsaft. Citronolie hældes forsigtig i den luftige masse, og der piskes til alt olien er tilsat. Smag til med salt og peber, og vend med den let piskede creme fraiche
Ristede mandler
Mandler vendes med vand og salt, og fordels i gastrobakker. Bages ved 150 grader i ca. 20 min, eller godt gyldne inden i. Mandlerne blitzes 4-6 gange på blenderen (brug den der pulser)
Estragon salat
Pluk frisk estragon, og vend med skyllede kål blade som topping
Ingredienser
Syltet blomkål
100 g blomkål
50 g syltelage
Bagt/stegt blomkål
100 g blomkål
Blomkålsstok
100 g grønne blomkålsbladstokke
Crudite
200 g blomkål
Grillede citroncreme
100 g grillede citronolie
15 g æggeblomme
5 g sennep
12 g citronsaft
2 g citronskal
35 g creme fraiche 38% (let piskede)
1 g salt
½ g sort grov peber
Ristede mandler
40 g mandler med skal
vand
fint salt
Estragon salat
80 g blandet estragon og kålblade