Sådan gør du
Velouté
Start med at lav en klassisk smørbolle, og tilsæt derefter den varme grøntsagsfond. Lun mælk og fløde op sammen, og tilsæt saucen når massen er lun. Herefter skal saucen piskes og koges igennem, så saucen er helt glat, og ikke smager af mel. Tilslut skal saucen smages til med hyldeblomsteddike, salt og evt. peber.
Kylling
Kyllingen braiseres i ovnen ved 85 grader i ca. 3 timer. Bagefter skal den køles af, og plukkes i passende stykker til frikasse.
Grøntsager
Alle grøntsager skylles, ordnes og skæres i passende tern/stykker til frikasse. Alle grøntsager blancheres nænsomt så de alle er al dente, hvilket betyder, at de stadig skal have en smule bid i sig.
Ingredienser
Velouté
27 ½ g smør
35 g hvedemel
212 ½ g grøntsagsfond
75 g fløde
175 g mælk
12 ½ g hyldeblomsteddike
salt
peber
Kylling
450 g kyllingelår Uden skind og ben
vand
hønsefond
hønsefedt
Grøntsager
350 g forskellige grøntsager fx gulerødder, jordskokker, porrer, asparges, ærter.