Sådan gør du
Daal
Kog ærterne i 1,2 liter letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre, men stadig intakte – kogevandet skal bruges. Hvis du koger dem i god tid, så opbevar dem i en lukket beholder i kogevandet i køleskabet (op til 5 dage).
Snit løgene i tynde ringe. Varm en gryde op til mellemvarme med olien, og rist løgene, til de er gyldne og let karamelliserede – mindst 10 minutter. Jo mere tålmodig du er med denne proces, des mere smag. Hvis løgene er ved at brænde på, så giv dem en skefuld vand.
Tilsæt revet hvidløg, ingefær og chilipulver, og rist videre i et par minutter. Kom de forkogte ærter i sammen med 7 dl af kogevandet, de flåede tomater, spidskommen, gurkemeje og garam masala. Simrekog, til væden er kogt lidt ind omkring ærterne – ca. 6-8 minutter. Hvis retten bliver for tør i det, så tilsæt lidt vand. Rør til sidst smørret i, og smag til med salt og peber.
Rødkål og hvidløgssmør
Imens daalen koger, så skær kålen groft, og kom den i en gryde sammen med 1 dl vand. Lad den dampe under låg, til kålen er mør – ca. 8-10 minutter. Kom derefter smør og revet hvidløg i gryden, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
Servér kålen og hvidløgssmør oven på daalen.
Ingredienser
Daal
350 g flækærter
2 løg
½ dl rapsolie eller anden neutral olie
5 fed hvidløg
1 ½ spsk frisk ingefær, revet
½ tsk chilipulver
3 dl flåede tomater
1 spsk spidskommen
½ tsk garam masala
½ tsk gurkemeje
30 g smør
Salt og peber
Rødkål og hvidløgssmør
¼ rødkål (ca. 400 g)
50 g smør
2-3 store fed hvidløg