Sådan gør du
Fiskefrikadeller
Sørg for, at den hakkede fisk er helt kold – hvis du selv har hakket den, så sæt den i køleskabet i 20 minutter eller i fryseren i 10. Rør den hakkede fisk med salt og peber grundigt i 1-2 minutter, til farsen bliver fast, rør sammenpisket æg, fintrevet citronskal, finthakket dild i farsen, og rør til sidst fløde/mælk og kartoffelmel i, til farsen er blandet og jævn. Sæt den i køleskabet, til du skal bruge den (lav evt. remouladen imens).
Når du skal stege dellerne, så varm en pande op til mellem varme med lige dele smør og olie, ca. 2-3 spsk. i alt. Form fiskefarsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem på hver side i 4-5 minutter, til de har en flot stegeskorpe og er netop gennemtilberedte. Har du lavet dem i god tid, kan du lune dem kort i ovnen ved spisetid.
Remoulade
Riv blomkålen groft på et rivejern. Sæt en kasserolle over med saltet vand. Når vandet koger, så kom blomkålen i, og giv den 1 minut. Si vandet fra, og lad blomkålen køle af.
Hak de syltede agurker fint, og rør dem i mayonnaisen sammen med gurkemeje, karry, sød sennep, tørret estragon og den afkølede blomkål. Smag til med salt og peber, og juster syre/sødme med lage fra de syltede agurker eller lidt æbleeddike eller citron.
Blomkålssalat
Skær blomkålen tyndt, og vend dem med lidt salt og citronsaft og evt. et dryp olie. Du kan også piske en vinaigrette, hvis det skal være mere fuldendt.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
250 g grofthakket torsk (eller anden hvid fisk)
1 tsk fint salt
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk peber
1 sammenpisket æg
1 spsk finhakket dild
3 dl fløde
1 spsk kartoffelmel
olie eller smør til stegning
Remoulade
50 g blomkål
2 spsk syltet drueagurk
3 dl mayonnaise
1 knivspids karrypulver
1 tsk sød sennep
1 tsk tørret estragon
Blomkålssalat
1 blomkål
citronsaft