Tilbage til opskrifter

Efterårssalat med bagte blommer og kastanjer

  • Opskrift på efterårssalat med bagte blommer og kastanjer

Efterårssalaten er en tidskræver med en mangfoldighed af skønne ingredienser. Den er fornem på en fest-buffet, hvor den blandt andet vil klæde en dyresteg eller såmænd en svinemørbrad barderet med bacon.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Efterårssalat

Tænd ovnen på 160°. rengør skorzonerrødderne for jord, skræl dem med en tyndskræller, og skær dem ud i stykker på 1–2 centimeter. vend rødderne med ganske lidt olie, citronsaft og sukker, bare så rødderne skinner, og bag dem i ovnen i 8–12 minutter.

Del blommerne i halve, og fjern stenene med en spiseske. krydr med lidt salt og sukker, og bag blommerne langsomt ved 130°, til de bliver seje, det tager cirka 1½ times tid.

Kog spelten efter anvisningen på posen, og hold den lun under et viskestykke. Skyl og pluk salaten i mindre stykker, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Skær løget i fine skiver.

Giv kastanjerne et kryds i toppen med en lille skarp kniv, og rist dem i ovnen ved 160° i ca. 30–40 minutter, til skallen åbner sig. lad kastanjerne afkøle, så du kan røre ved dem, og fjern så den yderste brune skal – brug fingrene og tag evt. en lille kniv til hjælp. Hak kastanjerne groft, og rist dem i smør og lidt olivenolie med en kvist rosmarin i, og afslut med et drys salt

Rengør svampene med en stiv børste, fjern jordrester fra roden, og skær dem i mindre stykker. rist svampene i olivenolie på en pande ved høj varme, og sørg for at de bliver fint gyldne. krydr dem med salt.

Blommevinaigrette

Ryst blommeeddike, olivenolie og portvin med hvidløg i et syltetøjsglas, og smag vinaigretten til med salt og peber.

vend forsigtigt alle salatens komponenter sammen, og smag til med salt og peber. Servér salaten lun eller kold.

Ingredienser

Efterårssalat

200 g Skorzonerrødder
lidt olivenolie
lidt citronsaft
lidt rørsukker
8 modne blommer (gerne kirkes eller reineclaude)
havsalt
100 g perlespelt
1 håndfuld egebladssalat eller sennepssalat
1 skalotteløg
100 g friske kastanjer
1 spsk smør
1 kvist rosmarin
400 g svampe (f.eks. markkantareller eller vilde rørhatte)

Blommevinaigrette

3 spsk balsamisk blommeeddike
4 spsk olivenolie
2 spsk mørk portvin
½ fed hakket hvidløg

Find opskriften i Claus Meyers Salatværksted

Find bogen her