Tilbage til opskrifter

Efterårssalat med bagte blommer og kastanjer

  • Opskrift på efterårssalat med bagte blommer og kastanjer

Efterårssalaten er en tidskræver med en mangfoldighed af skønne ingredienser. Den er fornem på en fest-buffet, hvor den blandt andet vil klæde en dyresteg eller såmænd en svinemørbrad barderet med bacon.

Sådan gør du

Efterårssalat

Tænd ovnen på 160°. rengør skorzonerrødderne for jord, skræl dem med en tyndskræller, og skær dem ud i stykker på 1–2 centimeter. vend rødderne med ganske lidt olie, citronsaft og sukker, bare så rødderne skinner, og bag dem i ovnen i 8–12 minutter.

Del blommerne i halve, og fjern stenene med en spiseske. krydr med lidt salt og sukker, og bag blommerne langsomt ved 130°, til de bliver seje, det tager cirka 1½ times tid.

Kog spelten efter anvisningen på posen, og hold den lun under et viskestykke. Skyl og pluk salaten i mindre stykker, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Skær løget i fine skiver.

Giv kastanjerne et kryds i toppen med en lille skarp kniv, og rist dem i ovnen ved 160° i ca. 30–40 minutter, til skallen åbner sig. lad kastanjerne afkøle, så du kan røre ved dem, og fjern så den yderste brune skal – brug fingrene og tag evt. en lille kniv til hjælp. Hak kastanjerne groft, og rist dem i smør og lidt olivenolie med en kvist rosmarin i, og afslut med et drys salt

Rengør svampene med en stiv børste, fjern jordrester fra roden, og skær dem i mindre stykker. rist svampene i olivenolie på en pande ved høj varme, og sørg for at de bliver fint gyldne. krydr dem med salt.

Blommevinaigrette

Ryst blommeeddike, olivenolie og portvin med hvidløg i et syltetøjsglas, og smag vinaigretten til med salt og peber.

vend forsigtigt alle salatens komponenter sammen, og smag til med salt og peber. Servér salaten lun eller kold.

Ingredienser

Efterårssalat

200 g Skorzonerrødder
lidt olivenolie
lidt citronsaft
lidt rørsukker
8 modne blommer (gerne kirkes eller reineclaude)
havsalt
100 g perlespelt
1 håndfuld egebladssalat eller sennepssalat
1 skalotteløg
100 g friske kastanjer
1 spsk smør
1 kvist rosmarin
400 g svampe (f.eks. markkantareller eller vilde rørhatte)

Blommevinaigrette

3 spsk balsamisk blommeeddike
4 spsk olivenolie
2 spsk mørk portvin
½ fed hakket hvidløg

Find opskriften i Claus Meyers Salatværksted

Find bogen her