Tilbage til opskrifter

Dampede porrer og grønkålspuré

  • Opskrift på dampede porrer og grønkålspuré

Milde dampede porrer med modspil fra en intens og let bitter grøn kålpure og knasende, friterede hvidløgsfed. Hvis du vil uden om friteringen, kan du stege hvidløget i olie på en pande, og dryppe dem af på køkkenrulle.

Sådan gør du

Friteret hvidløg

Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Varm olien op til 175°; hvis du ikke har et termometer, kan du tjekke med et enkelt stykke hvidløg. Det skal syde og boble kraftigt omkring det.

Friter hvidløgsskiverne, til de begynder at blive gyldne – og endelig ikke længere, da de så bliver for bitre. Fisk dem op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle. Sigt olien, og gem den i køleskabet i en lukket beholder til en anden gang.

Porrer

Skær bunden af porrerne, læg et snit i den grønne top, og skyl dem fri for jord. Skær dem i stykker på 5-6 cm. Damp eller kog porrerne i 5-8 minutter, til de er møre, men ikke begyndt at blive gullige og kedelige. Lad dem dampe af.

Rør sojasaucen sammen med fintrevet ingefær, limesaft og sukker, og sæt marinaden til side.

Grønkålspuré

Skyl grønkål og spinat grundigt. Pil bladene fra stokken. Gør en skål med koldt vand klar, evt. med isterninger i.

Blancher grønkål og spinat i letsaltet vand i 30-60 sekunder – endelig ikke længere – og kom dem direkte i skålen med koldt vand. Når de er kølet af, så dryp dem godt af, evt. i en salatslynge. Tag en håndfuld grønkålsblade fra, og gem dem til servering.

Hak resten af kålen og spinaten groft, og blend den med olien til en jævn pure. Smag den til med salt og et par dråber citronsaft. Skiller pureen, så pisk den sammen igen inden servering.

Ved servering

Skær porrerne igennem på langs, og anret dem på et fad eller på tallerkener. Fordel sojamarinade og grønkålspure over porrerne, og drys med friteret hvidløg og lidt finthakket grønkål.

Ingredienser

Friteret hvidløg

6 fed hvidløg
3 dl vindruekerneolie (eller anden neutral olie)

Porrer

4 porrer
5 spsk sojasauce
1 spsk revet ingefær
1 spsk limesaft
1 spsk sukker

Grønkålspuré

150 g grønkål
50 g spinat
2 spsk vindruekerneolie (eller anden neutral olie)
salt
citronsaft

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her