En legendarisk fransk sag, hvor et spejlæg møder en sprød og saftig toast med dijonsennep. En helt klassisk croque er med bechamelsauce – men det her er en lidt mere hverdagsagtig en af slagsen. Den let bitre raddichiosalat giver det perfekte modspil til den mættende toast.

Sådan gør du

Croque madame

Læg skiver af kogt skinke og ost på to skiver brød. På de to andre skiver, smør et godt lag dijonsennep på – det må godt kradse lidt – og klap begge toasts sammen med sennepen indad. Smør nu den ene side af hver toast med smør, og vend den smurte side nedad på en varm pande. Mens toasten steger, så smør oversiden.

Steg, til toasten er sprød og gylden på begge sider og osten begynder at smelte en smule. Tag brødet af panden, og brug samme pande til at stege spejlæg. Anret dem oven på brødet.

Salat

Del salaten i blade, og skyl dem grundigt i meget koldt vand. Kasser evt. de yderste blade, hvis de er slatne eller svære at få rene. Dryp salaten grundigt af. Ryst olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen i en beholder med låg, og bland det med salaten.

Ingredienser

Croque madame

4 skiver hvedebrød
2 spsk. smør
100 g ravost (eller anden fast ost)
100 g kogt skinke
2-3 spsk. dijonsennep
2 æg

Salat

1 radicchiosalat (eller anden salat)
Olivenolie
½ citron
Salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her