Tilbage til opskrifter

Cremet muslingesuppe med majs

En vidunderlig muslingesuppe, hvor de friske majs giver en sød og aromatisk smag, og hvidvinen giver dybde og nuancer. Drys med majskerner stegt på panden for at få en knasende sprød topping.  

Sådan gør du

Muslingerne renses og skylles godt. De åbne (som ikke lukker sig, når du banker på dem) kasseres med det samme. Skær selleri, gulerod, løg og halvdelen af hvidløget i mindre tern og sautér i olivenolie. Tilsæt muslingerne, laurbær, timian og hvidvin krydr med salt og peber. Lad muslingerne dampe 6-8 min. Sigt suppen fra muslingerne og sorter atter muslingerne – her skal dem der stadig er lukkede kasseres. Gem grøntsagerne. Muslingerne piles ud af skallen. Tag halvdelen af muslingerne fra og sæt på køl.

Skær majsen fra kolberne og rist 2/3 af dem gyldne på en pande. Tilsæt grøntsagerne fra suppen, 1/2 delen af muslingerne og det sidste hvidløg. Hæld muslingesuppen over og lad det simre ca. 20 min. Hæld fløde på og lad det simre yderligere 10 min. Blend suppen til cremet konsistens og smag til med sherryeddike, salt og peber. Serveres brandvarm, med de sidste muslinger og majs ristet på en pande. Dryp evt. med en god chili olie.

Ingredienser

1 kg Blåmuslinger
4 dl hvidvin
2 løg
1 stængel bladselleri
3 gulerødder
3 fed hvidløg
2 laurbærblade
frisk timian
3-4 majskolber
2 dl fløde
god sherryeddike
Evt. chiliolie