Sådan gør du
Smut mandlerne, kom dem i en gryde med kogende vand, og lad dem blanchere i 2 minutter. Skyl dem i koldt vand, inden du begynder smutteriet. Lad dem derefter tørre på et rent klæde.
Forvarm ovnen til 180° ved varmluft. Fordel smuttede mandler og hasselnødder i hver sin ende af en bageplade beklædt med bagepapir. Rist i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne, og hasselnøddernes hinde løsner sig. Tag pladen ud af ovnen, og lad mandler og nødder køle af. Gnid hinderne af hasselnødderne i et rent viskestykke. Stil mandler og nødder til side.
Hak mælkechokoladen og mørk chokolade groft, og kom begge dele i en skål. Smelt chokoladen i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn (ved 'defrost' eller maksimum 500 W under hyppig omrøring). Stil skålen til side. Pisk sødmælk, vaniljekorn, mælkepulver og honning sammen i en gryde. Bring det i kog.
Kom mandler og hasselnødder i en foodprocesor, og kør dem til en pasta. Tilsæt den smeltede chokolade og derefter den varme mælkeblanding, og kør hurtigt blandingen sammen. Fordel chokoladesmørepålægget i helt rene sylteglad – du kan forinden sterillisere glassene i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter. Opbevar smørepålægget i køleskab, hvor det kan holde sig i 1 uge.
Ingredienser
100 g mandler
100 g hasselnødder
5 dl sødmælk
½ vaniljestang
70 g mælkepulver (fås i velassorterede supermarkeder og i helsekostforretninger)
50 g honning
150 g mælkechokolade 40%
200 g mørk chokolade 66%