Tilbage til opskrifter

Chili con carne med merquezpølser, sorte bønner og ras el hanout

  • Chili con carne med merguezpølse

Mexico møder Marokko. De nordafrikanske merguezpølser fås efterhånden i mange supermarkeder – og i gode, frisklavede, billige og ofte temmelig spicy udgaver hos mange halalslagtere. Spis et stykke brød til, måske fladbrødene side 214, eller suppler med ris eller en god kartoffelmos. Yoghurt eller creme fraiche på toppen er også godt.

Sådan gør du

Varm en gryde op med en lille sjat olie. Brun først pølserne på begge sider, tag dem op af gryden, og brun derefter kødet grundigt på alle sider, så de får godt med farve.

Pil og hak løg og hvidløg, kom dem i gryden, og rist videre, til løgene er godt møre. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og stilk, og skær peberfrugterne i tern. Kom dem i gryden med chili, flåede tomater, ras el hanout og revet citronskal.

Tilsæt cirka 8-10 dl vand, eller så kødet er godt dækket. Lad det koge op, skru ned, kom låg på gryden, og lad det simrekoge i 1½-2 timer, til kødet er helt mørt. Du kan også sætte gryden i ovnen ved 150°.

Når der mangler ca. 15 minutter af kogetiden, så kom pølserne og de sorte bønner i gryden, og lad dem simre færdig. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tip

Spis med brød, og gerne et drys persille.

Ingredienser

2 friske merquezpølser
250 g oksekød i tern (f.eks. oksetykkam)
2 løg
4 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 spsk chiliflager eller to friske chilier
1 dåse flåede tomater
2 spsk ras-el hanout (marrokansk krydderiblanding; kan erstattes med spidskommen eller røget paprika
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 dåse sorte bønner
salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her