Sådan gør du
Gnid fisken ind i salt og sukker, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær tomaterne i halve, og vend dem med lidt salt, honning og eddike. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 100° i 1½-2 timer.
Fjern skallen fra melonen, og skær den i små tern. Skær fennikel og forårsløg i tynde skiver – brug gerne et mandolinjern til fenniklen. Hak chilien fint – behold kernerne.
Rør limesaft, sesamolie, olivenolie, sojasauce og chilisauce sammen med finthakket hvidløg. Smag til med lidt honning.
Skær laksen i tern på 1-2 cm, og vend dem med melon, fennikel og limemarinaden. Smag til med salt og peber. Slut af med ristede jordnødder og koriander, og server salaten.
Ingredienser
400 g laksefilet uden skind og ben (frosset i 24 timer og optøet)
1 spsk salt
1 spsk sukker
500 g små tomater
2 spsk flydende honning
2 spsk æblecidereddike
1 honningmelon (ca. 500 g)
1 fennikel
1 bundt forårsløg
2 røde chili
1 dl limesaft
2 spsk mørk sesamolie
1 dl koldpresset olivenolie
2 spsk sojasauce
2 spsk sød chilisauce
1 fed hvidløg
1 bundt frisk koriander
50 g saltede peanuts
havsalt
friskkværnet peber