Sådan gør du
Fremgangsmåde
Skyl 2,4 dl mungbønner under rindende vand. Læg i en skål og dæk med vand. Lad stå natten over, evt. tæt på en radiator, hvis det er vinter.
Den efterfølgende morgen: Vask bønnerne og kasser vandet. Bønnerne skal være fugtige. Lad stå yderligere en dag.
Dag 2: Spirerne er klar til at blive tilberedt.
2 spsk olie varmes i trykkogeren. 1 tsk dyvelsdræk tilsættes og svitses i et par sekunder. Tilsæt to løg i skiver og steg til de bliver lidt gennemsigtige. Lav en pasta af ingefær, koriander og chili i blenderen og tilsæt den til løgene. Tilsæt krydderierne og tamarindvandet. Pastaen tilsættes sammen med spirerne, steg til det er færdigt. Tilføj 2 tsk indisk rørsukker.
Dæk blandingen med vand, kog (3 whistles) på mellemvarme. Sluk blusset og lad trykket falde i trykkogeren, før du åbner. Der kan eventuelt tilsættes mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Tilsæt salt og evt. kokoscreme. Pynt med frisk koriander.
Ingredienser
Ingredienser
2 ⅖ dl mungbønner
2 tsk kokoscreme (kan udelades)
2 tsk tamarindvand - kan laves ved at koge tamarindfrugten i vand
1 tsk dyvelsdræk/asafoetida
2 tsk af en blanding af gurkemeje, chilipulver, stødt spidskommen og stødt koriander
2 tsk indisk rørsukker
2 løg i skiver
5 cm frisk ingefær
En halv frisk grøn chili
Friske koriander til pynt
2 spsk olie i god kvalitet, en type, der først oser ved høje temperaturer
Salt efter behov