Tilbage til opskrifter

Brombærmarmelade

En skøn opskrift på en helt klassisk brombærsyltetøj. Tilsæt citronverbena, citronmelisse eller mynte, når du tager gryden af, for at give den ekstra smag. Skal dit syltetøj bruges til dessert, kan du smage den til med eau-de-vie, gin eller en god rom.

Sådan gør du

Skyl brombærrene kort i koldt vand, lad dem dryppe af. Kom dem i en gryde sammen med eddike og sukker, og bring langsomt gryden i kog. Lad marmeladen koge i 1-2 minutter. Fjern evt. skum med en ske. Rør melatin sammen med 1 spsk. sukker, og rør det i marmeladen. Kog den forsigtigt op igen, og tag gryden fra varmen. Smag evt. til med lidt ekstra eddike. Skold et syltetøjsglas med kogende vand. Kom syltetøjet i glasset, og luk det til.

Tip

Marmeladen kan holde sig 20-30 dage åbnet i køleskabet og 3-4 måneder uåbnet.

Ingredienser

500 g friske brombær
300 g sukker
3 spsk kirsebæreddike (eller anden mørk frugteddike (citronsaft kan også bruges))
1 tsk rød melatin