Tilbage til opskrifter

Braiserede spoleben

Spoleben er udskåret af svineskanke, det er en billig udskæring og meget dejlig at langtidssimre, til kødet falder af benene. Husk at bestille spolebenene hos slagteren – det er måske ikke noget, han ligger inde med. Server retten med masser af friskhakket persille, kartoffelmos eller bagte rodfrugter.

Sådan gør du

Kom spolebenene i en stor sauterpande eller en stegegryde, og brun dem grundigt på alle sider i lidt rapsolie, og krydr med salt og peber.

Skær skalotteløgene i halve, æblerne i kvarte, og savojkålen i grove stykker. Når benene er brunet, tilsættes timian, hele fed hvidløg, skalotteløg, æbler og savojkål. Lad det brune med i yderligere 1 minut. Tilsæt herefter øl, eddike og vand/bouillon. Lad det koge op, og skum så af for urenheder.

Læg låg på gryden, og sæt gryden i en 150° varm ovn, og lad spolebenene braisere i ca. 1½-2 timer. Vend benene rundt nogle gange under braiseretiden, så de bliver flot glaserede på alle sider. Tag gryden ud af ovnen, og smag skyen til med salt, peber og evt. lidt eddike og sukker. Du behøver ikke at koge den yderligere ind – skyen er fin, som den er; ikke så tyk, men fyldt med kraft.

Server spolebenene med hakket persille på toppen. De er dejlige med kartoffelmos til, eller med bagte rodfrugter.

Ingredienser

8 spoleben
2 spsk rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber
8 skalotteløg
3 æbler
½ savojkål
5 kviste timian
3 fed hvidløg
250 ml øl (pilsner eller hvedeøl)
½ dl æbleeddike
500 ml vand (eller fjerkræ- eller lys kalvebouillon)
evt. sukker
½ bundt bredbladet persille