Tilbage til opskrifter

Bønner på grillet brød

En simpel snack, til når det skal gå hurtigt, perfekt til større selskaber. Bønnerne træder meget tydeligt frem her, og derfor betyder bønnevalget en del. Borlottibønner, limabønner, cannellini eller black eyed beans er alle gode muligheder.

Sådan gør du

Bønner

Hæld vandet fra bønnerne, gem 1 dl. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Pluk bladene af persillestilkene, og hak stilkene fint, gem persillebladene til anretningen.

Skyl palmekålen, og hak den groft.

Pluk bladene af citrontimianen. Steg løg, hvidløg, palmekål, citrontimian og persillestilke i olie i 5 minutter.

Tilsæt bønner sammen med den gemte lage fra dåsen og piment d’espelette, og sving det rundt et par gange, så alt bliver blandet.

Lad bønnerne simre i et par minutter, og smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft.

Servering

Pensl brødskiverne med olie, og grill eller rist dem. Anret bønnerne på brødet, og drys med grofthakkede persilleblade.

Tip

Slut eventuelt af med et dryp citronsaft mere, havsalt og friskkværnet peber.

Ingredienser

Bønner

1 dåse borlottibønner (eller andre bønner)
1 løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
4 blade palmekål
1 spsk citrontimian (eller almindelig timian)
3 spsk koldpresset olivenolie
1 tsk piment d'Espelette krydderi (eller paprika)
Havsalt
Friskkværnet peber
½ citron , skal og saft

Desuden

2 skiver brød (gerne surdejsbrød)

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her