Sådan gør du
Bønner
Hæld vandet fra bønnerne, gem 1 dl. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Pluk bladene af persillestilkene, og hak stilkene fint, gem persillebladene til anretningen.
Skyl palmekålen, og hak den groft.
Pluk bladene af citrontimianen. Steg løg, hvidløg, palmekål, citrontimian og persillestilke i olie i 5 minutter.
Tilsæt bønner sammen med den gemte lage fra dåsen og piment d’espelette, og sving det rundt et par gange, så alt bliver blandet.
Lad bønnerne simre i et par minutter, og smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft.
Servering
Pensl brødskiverne med olie, og grill eller rist dem. Anret bønnerne på brødet, og drys med grofthakkede persilleblade.
Ingredienser
Bønner
1 dåse borlottibønner (eller andre bønner)
1 løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
4 blade palmekål
1 spsk citrontimian (eller almindelig timian)
3 spsk koldpresset olivenolie
1 tsk piment d'Espelette krydderi (eller paprika)
Havsalt
Friskkværnet peber
½ citron , skal og saft
Desuden
2 skiver brød (gerne surdejsbrød)