Sådan gør du
Karrysauce
Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse. Gem smørbollen til jævningen af saucen. Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør. Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op. Jævn saucen med smørbollen, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem.
Kødboller
Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber. Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag. Form farsen til små boller med en våd spiseske og læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 minutter.
Ingredienser
Karrysauce
25 g blødt smør
25 g hvedemel
2 finthakkede løg
1 tsk smør
2 madæbler i tern
1 spsk madraskarry
1 finthakket hvidløg
1 dl sødmælk
½ dl fløde
5 dl hønsefond
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
Kødboller
500 g hakket kalv og flæsk 8-12%
1 tsk salt
1 æg
45 g hvedemel
2 ½ dl sødmælk
2 fintrevne løg
½ tsk peber