• Boller i karry

Meyers boller i karry er en ægte klassiker. Vores fortolkning af livretten er lavet på fløde, med masser af karry og smagt til med Meyers æblecidereddike.

Sådan gør du

Karrysauce

Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse. Gem smørbollen til jævningen af saucen. Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør. Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op. Jævn saucen med smørbollen, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem.

Kødboller

Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber. Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag. Form farsen til små boller med en våd spiseske og læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 minutter.

Tip

Server retten med rispilaf, æblerelish eller råkost af æble og kål, samt grofthakket kruspersille.

Ingredienser

Karrysauce

25 g blødt smør
25 g hvedemel
2 finthakkede løg
1 tsk smør
2 madæbler i tern
1 spsk madraskarry
1 finthakket hvidløg
1 dl sødmælk
½ dl fløde
5 dl hønsefond
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Kødboller

500 g hakket kalv og flæsk 8-12%
1 tsk salt
1 æg
45 g hvedemel
2 ½ dl sødmælk
2 fintrevne løg
½ tsk peber