Tilbage til opskrifter

Boller i karry med linser og æbler

Forlægget her er vores klassiske opskrift på boller i karry, hvor karrysaucen laves med æbler og fløde og så friskes lidt op med friskrevet ingefær og æblecideredikke - men med boller baseret på korn og bælgfrugter. Hvis du gør dig umage med konsistensen på bollerne, vil selv inkarnerede kødspisere nikke anerkendende. Servér med kogte ris eller korn. 

Sådan gør du

Linseboller

Udblød linserne i rigeligt koldt vand natten over. Hæld vandet fra. Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 minutter. Pil løg og hvidløg, og riv dem fint. Blend løg, hvidløg, brune linser, rismel, timian, allehånde, muskat, citronsaft, ingefær, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. peber og persille i 2-3 minutter. Blend de kogte korn med de sidste 30 sekunder. Form farsen til kugler i valnøddestørrelse, læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 150° i 15 minutter.

Karrysauce

Hak løg og æble groft. Kom begge dele i en pæn størrelse gryde sammen med smørret, og rist dem glasklare – det tager 4-5 minutter. Tilsæt karry og mel, og rist et par minutter mere. Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukkeret og eddiken, og rør godt igennem. Lad det simre i 10-12 minutter uden låg, til æblerne er helt møre. Riv ingefæren fint, og kom den i saucen. Smag til med salt og peber, og justér sødmen med lidt æbleeddike. Varm linsebollerne i karrysaucen, og servér.

Ingredienser

Linseboller

75 g groft poleret perlebyg
200 g brune linser
1 løg
50 g rismel
1 tsk frisk timian
½ tsk stødt allehånde
½ tsk friskrevet muskatnød
2 spsk citronsaft
20 g revet ingefær
Salt og peber
1 håndfuld hakket persille

Karrysauce

1 løg
1 æble
40 g smør
1 spsk karrypulver
40 g mel
1 dl æblemost
½ liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde eller sødmælk
½ tsk sukker
2 spsk æblecidereddike
3 cm ingefær

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her