Sådan gør du
Linseboller
Udblød linserne i rigeligt koldt vand natten over. Hæld vandet fra. Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 minutter. Pil løg og hvidløg, og riv dem fint. Blend løg, hvidløg, brune linser, rismel, timian, allehånde, muskat, citronsaft, ingefær, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. peber og persille i 2-3 minutter. Blend de kogte korn med de sidste 30 sekunder. Form farsen til kugler i valnøddestørrelse, læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 150° i 15 minutter.
Karrysauce
Hak løg og æble groft. Kom begge dele i en pæn størrelse gryde sammen med smørret, og rist dem glasklare – det tager 4-5 minutter. Tilsæt karry og mel, og rist et par minutter mere. Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukkeret og eddiken, og rør godt igennem. Lad det simre i 10-12 minutter uden låg, til æblerne er helt møre. Riv ingefæren fint, og kom den i saucen. Smag til med salt og peber, og justér sødmen med lidt æbleeddike. Varm linsebollerne i karrysaucen, og servér.
Ingredienser
Linseboller
75 g groft poleret perlebyg
200 g brune linser
1 løg
50 g rismel
1 tsk frisk timian
½ tsk stødt allehånde
½ tsk friskrevet muskatnød
2 spsk citronsaft
20 g revet ingefær
Salt og peber
1 håndfuld hakket persille
Karrysauce
1 løg
1 æble
40 g smør
1 spsk karrypulver
40 g mel
1 dl æblemost
½ liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde eller sødmælk
½ tsk sukker
2 spsk æblecidereddike
3 cm ingefær