Tilbage til opskrifter

Bisque af strandkrabbe

Bisque er en cremet suppe, som oprindeligt stammer fra Frankrig. Du kan lave en bisque på alt fra hummer, rejer til strandkrabber, som denne bisque er lavet på.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Læg en strandkrabbe på spækbrættet, skær den hurtigt igennem på langs med en tung kniv. Fortsæt med resten af krabberne.

Skær æblet og alle grøntsagerne i mindre stykker. Sautér krabberne nogle minutter i olien, tilsæt grøntsagerne og lad dem tage lidt farve. Kom tomatpuré, æble, krydderurtestilke og krydderier ved. Sautér lidt videre. Kom cider ved og vand til det dækker. Bring i kog, skum. Kog 45 minutter, knus evt skallerne i food processoren, kom dem tilbage i bisquen og kog op igen. Sigt bisquen, gerne i en spidssigte med pænt store huller, hvor du kan mase lidt af krabbegumset gennem hullerne. Kog ind til passende intensitet og konsistens.

Du har nu flere muligheder. Fem af dem kommer her: 1. Kog bisquen igennem med tomater og hvidløg. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. sukker. Server med aioli 2. Kog bisquen igennem med piskefløde. Smag til med salt, peber og citron eller æblecidereddike. 3. Kog bisquen igennem med citrongræs, chili, limeblade og mere ingefær. Smag til med limesaft, rørsukker og frisk koriander 4. Som 3 men tilføj kokosmælk før tilsmagningen. 5. Du kan også bruge bisquen i risotto og som basis for flødesauce til hvid dampet fisk. *) kan erstattes med æblecider eller en blanding af æblemost og æbleeddike.

Tip

Krabberne er næsten en overset spise, men du kan finde dem ved de danske strande. De er lidt for små til for alvor at bruge kødet fra, men der er en forrygende skaldyrssmag i dem. Strandkrabben er i øvrigt ved at erobre verden som invasiv art, så man kan med god samvittighed komme nogle stykker i gryden.

Ingredienser

6 personer forret

1 kg strandkrabber
½ flaske tør æblecider
1 stk stort æble
1 gulerod
1 pastinak /persillerod
1 løg
1 hoved hvidløg
3 fed hvidløg
10 g ingefær
1 knivspids paprika
12 peberkorn
1 spsk tomatpuré
Krydderurtestilke - en eller flere slags: timian, persille, basilikum, kørvel, dild