Sådan gør du
Sauce
Olien opvarmes og løg, hvidløg, ingefær, spidskommen og stødt koriander sauteres under omrøring. Farin, salt, eddike, whisky, soja, bouillon, most, chipotle, flåede tomater, dijon sennep og tomatpuré tilsættes. Det hele simrer i ca. 30 minutter og blendes glat.
Tilsæt fyldet og kog yderligere 15 minutter til løgene er bløde. Nedkøles og 80 g sauce tages fra til marinade, til kødet.
Kød
Kødet marineres i saucen i minimum 2 timer. Steges mørt i ovnen ved 150° i ca. 2 timer. Saucen varmes op med kødet og serveres.
Ingredienser
Sauce
15 g rapsolie
1 fed hvidløg (hakket)
1 g stødt korianderfrø
1 g stødt spidskommen
4 g ingefær (revet)
25 g brun farin
260 g flåede tomater
25 g tomatpuré
35 g sojasauce
6 g chipotle chili (røget chili)
60 g æblemost
12 g æbleeddike
4 g røget whisky
3 g dijonsennep
80 ml hønsebouillon
Fyld
200 g bagt peberfrugt (uden skind, skåret i strimler)
150 g løg (groft snittet)
Kød
800 g udbenet spoleben
80 g barbecuesauce
10 g salt