Tilbage til opskrifter

Bagte rødbeder med østersvinaigrette og sprødt hvedebrød

Vi spiser for få af de, i øvrigt bæredygtige, små bløddyr, når man tænker på, hvor gode de bliver på vores breddegrader. De kan også fås til en rimelig pris, hvis man holder lidt øje, og her skal du ikke bruge ret mange. Bag rødbederne dagen i forvejen. 

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Rødbeder

Skrub rødbederne rene for jordrester. Læg dem i et ildfast fad sammen med en håndfuld salt. Bag ved 180° i 50-60 minutter. Lad rødbederne køle lidt af. Så kan du let pille skrællen af de stadig lune rødbeder. Lad dem køle helt af i køleskabet, gerne natten over.

Sprødt brød

Læg brødskiverne på en bageplade, pensl med olivenolie, og krydr med salt. Bag ved 180° i 7-8 minutter, og køl af på en rist.

Sennepsdressing

Rør cremefraiche med sennep, sukker og nogle dråber citronsaft. Smag til med salt og peber.

Østersvinaigrette - og åbning af østers

Begynd først at åbne østers lige op til spisetid. Læg et viskestykke på et spækbræt. Læg en østers på viskestykket med den spidse ende mod den hånd, du har østerskniven i. Bladet af kniven skal vende ind mod dig selv. Sæt så kniven i ”låsen” mellem top og bund med en vinkel på ca. 45°, og pres samtidig let ind mod østersen, og vrik kniven frem og tilbage (ikke op og ned), indtil kniven er ca. 2 cm inde i østersen.

Drej hånden fremad, og så popper østersen. Nu fører du kniven ned langs siden af østersen for at skære lukkemusklen over og fjerne toppen. Lugt til østersen, om den dufter dejligt friskt af hav, og tjek for skaller, og fjern dem forsigtigt med knivspidsen.

Læg østersene i en skål, efterhånden som de bliver åbnet, og tag dem til sidst op, og hak dem groft. Læg dem tilbage i skålen sammen med citronsaft, olivenolie og finthakkede skalotteløg. Hvis du ikke er helt klar, så sæt dem i køleskabet.

Ved servering

Skær de bagte og afkølede rødbeder i skiver på ca. 2-3 mm, og fordel dem på et fad sammen med østersvinaigretten. Top med sennepsdressing, brøndkarse og brød.

Ingredienser

Rødbeder

750 g rødbeder
1 håndfuld salt

Sprødt brød

8 skiver hvedebrød i tynde skiver
2 spsk olivenolie

Sennepsdressing

¾ dl cremefraiche 38 %
1 spsk grov sennep
½ tsk sukker
citronsaft
½ tsk salt
friskkværnet peber

Østersvinaigrette

12 østers
3 spsk citronsaft
5 spsk mild olivenolie
1 lille skalotteløg

Desuden

1 håndfuld tallerkensmækkere

Find opskriften i Meyers jul