Tilbage til opskrifter

Bagte rødbeder med krydderurter og sprød parmesan

Sådan gør du

Bagte rødbeder

Tænd ovnen på 150°. Skrub rødbederne med en stiv børste, og kom dem i et ildfast fad. Kast en håndfuld salt i fadet (og her er der ingen grund til at bruge din fineste flagesalt), og dæk det med stanniol. Bag bederne i 45-60 minutter. Smut de stadig varme rødbeder under rindende vand. Nogle ifører sig gummihandsker for at undgå at få knaldrøde hænder, men jeg synes nu, der er noget kvalitet i at gnubbe sig ind til de silkebløde rødbeder med de bare hænder. Skær rødbederne i lange stave, hak skalotteløg og hvidløg fint, og bland det hele med citronsaft og -skal, rørsukker og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Sprød parmesan

Bland parmesan og sukker, og fordel blandingen i et tyndt lag på en teflonpande. Steg osten ved svag varme, og vend den, når den er gylden. Brug en palet, og gør som når du vender pandekager.

Servering

Rist pinjekernerne gyldne i lidt olivenolie på en varm pande, og krydr med salt. Skyl krydderurtene, slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke, og pluk dem i blade. Vend rødbedesalaten forsigtigt sammen med krydderurterne og pinjekernerne, og anret med brud af den sprøde parmesan.

Ingredienser

Bagte rødbeder

800 g små nye rødbeder
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 tsk rørsukker
3 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber

Sprød parmesan

100 g fintrevet parmesanost
½ tsk sukker

Desuden

80 g pinjekerner
havsalt
2 håndfulde krydderurter (basilikum, kørvel og estragon)