Tilbage til opskrifter

Bagte jordskokker med grønkålssalsa

Når jordskokker bages, får de en skøn nøddeagtig smag. Her serveres de med en frisk grønkålssalsa. De bagte jordskokker passer perfekt til frikadeller eller forloren hare, men de er også dejlige til et stykke hvid fisk, eller som en frokost med groft brød og måske et par skiver charcuteri.

Sådan gør du

Bagte jordskokker

Tænd ovnen på 230°. Vask og skrub jordskokkerne med en stiv børste, flæk dem i grove kvarte, og vend dem med lidt æblecidereddike, salt og rapsolie. Bag skokkerne i ovnen i 10–12 minutter, til de er møre og gyldne, men stadig sprøde indeni.

Grønkålssalsa

Skær gulerod og æble i grove stykker, og kør dem hurtigt i en foodprocessor sammen med grønkål, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber, til en halvgrov salsa. Har du ikke en sådan en, må du i sving med kniven, og skære gulerod og æble i små tern, finhakke grønkålen, eventuelt med et vuggejern, og så blande det hele med rapsolie, æblecidereddike, salt og peber. Vend jordskokkerne med salsaen, og justér smagen med sukker, og evt. lidt mere salt, peber og æblecidereddike. Servér salaten med det samme, mens jordskokkerne endnu er lune.

Ingredienser

Bagte jordskokker

600 g jordskokker
æblecidereddike
havsalt
rapsolie

Grønkålsalsa

1 gulerod
1 æble
2 blade grønkål
3 spsk æblecidereddike
2 spsk rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk sukker