Tilbage til opskrifter

Arabisk brødsalat med nye grøntsager, grillet hvedebrød og yoghurt

Yoghurt, sumak, mynte og spidskommen giver salaten sit arabiske touch, og brødet leverer på en gang sprødhed og fylde. Du kan lave denne salat med netop de forårsgrøntsager, du har ved hånden. Eller på andre årstider med f.eks. rodfrugter og kål. Server den som tilbehør til f.eks. grillet lam. 

Sådan gør du

Dryp brødet med olivenolie, og grill det på en grill, grillpande eller under ovnens grill på begge sider, til det er gyldent. Pluk det i grove stykker.

Skær agurker og tomater i skiver. Skær bund og top af radiserne, og flæk dem på langs. Skær forårsløgene helt tynde på langs. Kom spinat, persille, mynte og mizuna i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Hak urter og salater groft igennem.

Dressing

Rør i en stor skål olivenolie, eddike og citronsaft sammen med citronskal, spidskommen, kanel, honning, finthakket hvidløg og sumak.

Ved servering

Rør yoghurten sammen med kærnemælken. Vend alle grøntsager, salater, urter og brødet i skålen med dressingen, og smag til med salt og peber. Vend yoghurtblandingen forsigtigt i salaten uden at blande for meget. Drys som det sidste med lidt mere sumak.

Tip

Sumak fås i mellemøstlige grønthandlere og specialbutikker.

Ingredienser

6 skiver lyst hvedebrød
lidt olivenolie
1 agurk eller 3 små skoleagurker
4 friske eller syltede tomater - grønne eller røde
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
2 håndfulde spinat
2 håndfulde bredbladet persille
1 lille håndfuld mynte
2 håndfulde mizuna (alternativtr f.eks. rucola eller frilice)

Dressing

¾ dl koldpresset olivenolie
2 spsk æblecidereddike
saft og skal af en usprøjtet citron
½ tsk spidskommen - ristet og knust
1 knivspids kanel
1 tsk honning
2 fed hvidløg
1 tsk sumak

Desuden

100 g græsk yoghurt 10 %
½ dl kærnemælk
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her