Sådan gør du
Æggekage
Hvis du bruger tørrede bønner: Udblød hvide bønner i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt letsaltet vand under låg i 50–60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Hvis du bruger bønner fra dåse: Brug ca. 1 dåse hvide bønner (240 g drænet vægt). Dræn og skyl bønnerne grundigt, og brug dem direkte i opskriften
Bælg hestebønnerne, hvis du bruger friske, og pil skallen af hver enkelt bønne.
Hak løg og hvidløg groft. Rist dem glasklare på en stor pande i lidt olie i 4-5 minutter. Tilsæt spidskommen, citronskal og hestebønner sammen med spinat og dild. Rist videre et par minutter, til spinaten er faldet sammen.
Rør æg og piskefløde sammen med hvedemelet i en god stor skål. Tilsæt de stegte grøntsager, rør dem sammen med æggemassen, og smag til med salt og rigeligt sort peber. Kom massen i en smurt form eller tilbage i panden, og bag den i ovnen ved 180° i 20-25 minutter, til æggekagen er fast og har en flot gylden overflade.
Glaskålssalat
Hvis glaskålen er medtaget, så skræl den. Skær den i tern, og vend dem med citronsaft, olivenolie og dild. Smag til med salt og godt med sort peber.
Puré
Bælg hestebønnerne, hvis du bruger friske, og pil skallen af hver enkelt bønne. Blend til en puré med en stavblender, og rør citronsaft, revet hvidløg og olivenolie i. Smag til med salt og peber.
Servér den lune æggekage med glaskålssalaten, hestebønnedippen og rugbrød.
Ingredienser
Æggekage
100 g hvide bønner eller 1 dåse hvide bønner fra Øland
1 ½ kg hestebønner (ca. 200 g bælgede; frosne, optøede kan også bruges)
2 løg
2 hvidløg
2 spsk olivenolie
½ tsk stødt spidskommen
Skal af ½ usprøjtet citron
4 håndfulde spinat
1 håndfuld dild
4 æg
1 dl piskefløde
1 spsk hvedemel
Salt og peber
Glaskålssalat
1 glaskål
3 spsk citronsaft
½ dl olivenolie
1 håndfuld dild
Hestebønnedip
750 g hestebønner (ca. 100 g bælgede; frosne, optøede kan også bruges)
3 spsk citronsaft
½ fed hvidløg
½ dl olivenolie