Tilbage til opskrifter

Æg med grønkål, sprødt brød, syltede løg og bearnaise sauce

En dekadent måde at begynde din morgen på, men denne ret kan også gå til frokost eller aften. Har du rester af bearnaise fra aftenen før, kan du bruge den her. Ellers lav en halv portion.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Surdejsbrødet ristes i lidt smør på en pande til det er sprød og gyldent.

Grønkålen hakkes groft og sauteres på en pande med smør, skalotteløg og hvidløg.

En gryde med rigeligt vand varmes op til lige under kogepunktet ca. 90-98 grader. Tilsæt derefter et par skefulde lagereddike (mængden af eddike afhænger af, hvor gammelt ægget er – jo ældre, desto mere eddike). Eddiken tilsættes, da den er med til at samle hviden omkring blommen. Ægget slås ud i en lille skål/kop. Hvis æggehviden er meget vandet, så hæld lidt ud. Herefter hældes ægget forsigtigt ned i det varme vand, hvor der er tilsat lagereddike. Æggehviden skal samle sig om blommen - man kan forsigtigt hjælpe processen lidt på vej med en ske. Ægget skal porchere ca. 3-5 min. Ægget tages op med en hulske og afdryppes på et stykke papir. Ægget skal føles fast, men med en blød kerne.

På brødet lægges grønkålen, herefter det pocherede æg, bearnaise saucen og dernæst lidt syltede rødløg. Retten toppes med frisk estragon og et drys friskkværnet peber.

Ingredienser

1 skive surdejsbrød
1 håndfuld grønkål
smør
½ hakket skalotteløg
½ fed hvidløg

Pocheret æg

1 stort æg
lagereddike

Desuden

1 spsk syltede rødløg
2 spsk bearnaise sauce
salt og peber
frisk estragon


Meyers Grøn Mad

"At vi bør spise flere grøntsager og mindre kød, for vores sundheds skyld og for planetens, er de færreste efterhånden uenige i," skriver Claus Meyer i forordet til Grøn Mad.

"Da jeg var barn, spillede kødet hovedrollen i stort set alle vore aftensmåltider. I mit voksne liv har jeg de sidste 15-20 år gradvist skruet ned for de animalske proteiner og op for mængden af ingredienser fra planteriget, der indgår i vores måltider. Jeg har ikke været alene på denne rejse, og jeg tror, at mange flere vil få lyst til at gå ud ad dette spor. Forhåbentlig kan denne bog være god at have med på vejen."

MEYERS GRØN MAD 

Meyers Grøn Mad tilbyder mere end 100 lækre opskrifter på grønne, velsmagende retter.

Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, men også til dem, der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind om ugen.

"Kort tid efter at vi var flyttet til New York, besluttede vores to yngste døtre sig for at blive veganere. Det varede et år, så fandt de ud af, at de også godt kunne spise honning, æg og mælkeprodukter. Bogens ærinde er ikke at overtale dig eller nogen andre til at blive vegetar eller veganer. Men jeg håber, at opskrifterne giver dig inspiration til masser af gode, grønne spiseoplevelser, uanset hvad du i øvrigt har i din indkøbskurv og dit køleskab."

Meyers Grøn Mad


Bogen er på klassisk Meyersk vis opdelt i sæsoner, og udover de mange lækre opskrifter, giver Meyers' dygtige kokke dig også en masse bonusinfo om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

Læseprøve

Du kan få en læseprøve fra bogen her.

År: 2017
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Fotograf: Anders Schønnemann​

Du kan finde bogen i boghandlere landet over, i Meyers Deli, i Meyers Bageri og købe den online hos Saxo.com.