4 hovedretter til konfirmationen

Når foråret melder sin ankomst, gør tiden for konfirmation og andre af livets store fester det også. Hvad der skal serveres, når venner og familie fra nær og fjern samles, kan være lidt af en hjernevrider. Skal menuen være grøn, traditionel eller med fisk, og skal den være delevenlig og på fade, portionsanrettet eller serveres på det store buffetbord?

Hovedretten giver mulighed for at være kreativ, men det kan være en fordel at tænke på, hvilke andre retter, du serverer, så det hele harmonerer. Inden du giver dig i kast med valg af hovedret, har vi derfor samlet lidt tips, du kan tage med i dine overvejelser.

Tip 1: Personlighed

Menuen kan gøres personlig ved at servere hovedpersonens livretter. På den måde får du samtidig en unik menu, der afspejler konfirmanden. 

Tip 2: Sæsonens råvarer

Brug forårets friske og sprøde grøntsager og krydderurter. Pynt eksempelvis med krydderurter som citronmelisse eller purløg. Det gør retterne både smukke, appetitlige og smagfulde. 

Tip 3: Tema

Det kan være sjovt at have et tema for festen, der går igen i både pynt og menu. Server for eksempel thai-inspirerede retter og pynt med farverige blomster, eller hold det simpelt med danske råvarer og vilde blomster.

Tip 4: Anretning

Når du vælger, hvorvidt middagen skal portionsanrettes eller serveres som buffet afhænger det af, hvor mange gæster I er. Buffeten er eksempelvis god, hvis I er mange til fest. 

 

 

Drikke

For mange hører kaffe og kage uløseligt sammen. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for det sorte guld. Vi har derfor samlet fire forslag til både varme og kolde drikke, du kan servere for dine gæster. Så kan både børn og voksne slukke tørsten i skønne hjemmelavede drikke med smag af forår. 

De fire opskrifter kan også uden problemer bruges som velkomstdrink til festen.  

DEN GODE STEMNING

Her nogle generelle fifs til at skabe en hyggelig atmosfære til konfirmationen.

  • Foråret bringer endelig lys over land efter en mørk, kold vinter, og du kan med fordel hjælpe det på vej med en masse levende lys. Stearin- og fyrfadslys som en del af bordpynten skaber stemning, hygge og spreder varme. Du kan også med fordel bruge små lyskæder med varmt lys, og lade dem sno sig rundt på bordet eller placér dem i genbrugte glaskrukker eller patentglas.
  • Med en masse friske afskårne blomster kan du nemt skabe et indbydende bord for dine gæster til konfirmationsdagen. Du kan med fordel anrette små blomsterbuketter i forskellige vaser, flasker eller glas. Lad både blomster og vaser være i forskellige former og højder – det er både flot, praktisk og skaber et let, elegant og uformelt univers.
  • Ønsker du at fuldende det naturlige univers, bør du invitere skoven eller stranden indenfor. Du kan gå på jagt efter blomster og grønt i skoven eller grøftekanterne, som er et rent skattekammer på denne årstid. Eller tag en tur til stranden og indsaml pynt så som sten og muslingeskaller.
  • Servietter kan være meget mere end blot en hvid, kedelig papirsversion. Prøv gerne med stofservietter i for eksempel hør. De tilfører et rustikt udtryk, eksklusivitet og er tilmed bæredygtige til sammenligning med servietter i papir. Invester derfor i genanvendelige stofservietter, som du også kan bruge til fremtidige middagsselskaber. Vælg stofservietter i farver, der fuldender borddækningen og matcher det personlige udtryk.
  • Ønsker du en grøn konfirmation er genbrug en oplagt mulighed. Kombinér genbrugsfund med eget og lånt service fra familie og venner. Du kan inden festen også tage på loppemarked med formålet at jagte servietringe eller forskellige glas. Det gør bordet ekstra personligt, når du mikser forskellige glas og tallerkener, blot du holder det i samme stil og farvetone.
  • Korrekt borddækning i bedste Emma Gad-stil kan måske virke for højtideligt til forårsfesten. Du kan nemt bevare den rustikke ånd, hyggelige stemning og tilfældighed ved at samle og sætte bestikket i en krukke på bordet.
  • Sæt fokus på de små detaljer for at give et ekstra godt indtryk, vise overskud og understrege festens tema. Du kan eksempelvis binde små blomsterbuketter til at lægge på hver tallerken sammen med bordkortet til festens bordplan.