Hovedretten giver mulighed for at være kreativ, men det kan være en fordel at tænke på, hvilke andre retter, du serverer, så det hele harmonerer. Inden du giver dig i kast med valg af hovedret, har vi derfor samlet lidt tips, du kan tage med i dine overvejelser.
Tip 1: Personlighed
Menuen kan gøres personlig ved at servere hovedpersonens livretter. På den måde får du samtidig en unik menu, der afspejler konfirmanden.
Tip 2: Sæsonens råvarer
Brug forårets friske og sprøde grøntsager og krydderurter. Pynt eksempelvis med krydderurter som citronmelisse eller purløg. Det gør retterne både smukke, appetitlige og smagfulde.
Tip 3: Tema
Det kan være sjovt at have et tema for festen, der går igen i både pynt og menu. Server for eksempel thai-inspirerede retter og pynt med farverige blomster, eller hold det simpelt med danske råvarer og vilde blomster.
Tip 4: Anretning
Når du vælger, hvorvidt middagen skal portionsanrettes eller serveres som buffet afhænger det af, hvor mange gæster I er. Buffeten er eksempelvis god, hvis I er mange til fest.