BOOK BORD
Meyers

Deilig er et spiseri i HC. Andersens Hus, placeret midt i den forunderlige have, hvor der serveres godt til ganen til museumsgæster og byens borgere. 


ET SPISERI

Deilig er et utraditionel museumsspiseri, der på ene side er en slags café, som serverer den gode kop kaffe og frokost til videre færd i HC. Andersens Hus. På den anden side er spiseriet et sted, hvor Meyers’ madideologi langt henad af vejen spejler Andersens natursyn. Planter, blomster og dyr har stemme og en masse på hjertet. 

 

NAVNET

Deilig er opkaldt efter forfatterens eventyr nr. 90 fra 1860. Fortællingen udfolder to af grundfigurerne i Andersens forfatterskab: På den ene side trangen til at romantisere, forskønne og poetisere verden, sit eget liv og sin herkomst. På den anden side hans natur- og verdenssyn, hvor det, der umiddelbart øjner af mindre, har både skønhed, sjæl og stemme.

Med overraskende brud og skift sørger Andersen for, at verden omkring os er en levende, dynamisk størrelse, hvor det, der ligner ét pludselig er noget andet. Livet bliver lidt deiligere, mere underfundigt og finurligt, end man først troede.  

Deilig

September: alle dage 10 – 16