Se mere om det kommende museum

  • Maden

    I DEILIG tager køkkenchef Tanja Weber og hendes stab udgangspunkt i det sæsonnære, lokale og bæredygtige. Her er måltidet ærligt, uden fikkumdik og alkymi, men skabt ud fra godt håndværk og eventyrlyst. Ligesom HC. Andersens eventyr sætter naturen i scene og beskriver årets gang med afsæt i selv de mindste væsners og planters fortællinger, ligeså skal gæsten mærke magien i årstidernes skiften gennem måltidet. Her får boghveden lov til stolt at træde i karakter, grøftekantsurterne komme til orde og kartoflerne at stå på egne ben. Så længe behaget og velsmagen er i top.

Vi åbner i juli

Deilig er et utraditionel museumsspiseri, der på ene side er en slags café, som serverer den gode kop kaffe og dejlige frokost til videre færd i HC. Andersens Hus. På den anden side er spiseriet mere end blot det: Et sted, hvor Meyers’ madideologi langt henad af vejen spejler Andersens natursyn. Planter, blomster og dyr har sjæl og stemme og en masse på hjertet. Vi går både i mark, eng og skov for at opdage, finde og lytte til, hvad der findes derude, for derefter at komme det i gryden og give budskabet videre på tallerkenen.
Til efteråret 2021 byder Deilig indenfor til særlige events, hvor gastronomi, eventyr og kultur går hånd i hånd. Eventsene udvikles i tæt samarbejde med HC. Andersens Hus.