Sådan gør du
Hak løg, hvidløg, skrællet selleri og svampe groft, og rist det hurtigt i lidt olie i en stor gryde – der skal være plads til mere end 3 liter væske.
Tilsæt æblecidereddike, oregano, korianderfrø, fennikelfrø, tomatpuré, æblemost og vand. Kog det hele ved svag varme i en time, sigt væsken over i en gryde, og kog den ind til 2-2,5 dl og til en konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at skyen ikke brænder på, når væsken er ved at være reduceret.
Pisk miso i skyen. Kog et par minutter, og pisk koldt smør i små tern i. Smag til med salt og peber, og evt. lidt eddike eller citronsaft.
Ingredienser
300 g løg
4 fed hvidløg
300 g knoldselleri
250 g champignon
2 spsk vindruekerneolie
½ dl æblecidereddike
1 spsk oregano
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
3 spsk tomatpuré
5 dl æblemost
2 ½ l vand
60 brun miso
50 g koldt smør