Tilbage til opskrifter

Vegetarisk brun sovs

Det er ikke noget problem at lave en velsmagende brun sovs uden at tilsætte fond fra flæskesteg eller and. I vores vegetariske brune sovs giver bl.a. miso den helt rigtige smag af brun sovs.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg, skrællet selleri og svampe groft, og rist det hurtigt i lidt olie i en stor gryde – der skal være plads til mere end 3 liter væske.

Tilsæt æblecidereddike, oregano, korianderfrø, fennikelfrø, tomatpuré, æblemost og vand. Kog det hele ved svag varme i en time, sigt væsken over i en gryde, og kog den ind til 2-2,5 dl og til en konsistens som sirup. Vær opmærksom på, at skyen ikke brænder på, når væsken er ved at være reduceret.

Pisk miso i skyen. Kog et par minutter, og pisk koldt smør i små tern i. Smag til med salt og peber, og evt. lidt eddike eller citronsaft.

Tip

De frasigtede grøntsager kan blendes og vendes i en kartoffelmos.

Ingredienser

300 g løg
4 fed hvidløg
300 g knoldselleri
250 g champignon
2 spsk vindruekerneolie
½ dl æblecidereddike
1 spsk oregano
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
3 spsk tomatpuré
5 dl æblemost
2 ½ l vand
60 brun miso
50 g koldt smør