Sådan gør du
Chokolademousse
Kom chokolade og olie i en skål, og placer den over en gryde med simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Kog vand, svesker, vanilje og sukker kort op og kør den helt glat i en foodprocessor. Hæld smeltet chokolade i sveskepuréen og kør det hele glat.
Pisk aquafaba til en stiv 'marengs', og vend den herefter i chokolademassen lidt efter lidt. Fordel massen i serveringsskåle og sæt den på køl i minimum 30 minutter.
Kirsebærsauce
Kog alt op ved svag varme, undtagen amaretto og maizena. Smag til med amaretto. Lad det småsimre i 10-15 minutter, hvorefter det jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand og afkøles. Server chokolademoussen med en skefuld kirsebærsauce ovenpå.
Ingredienser
Chokolademousse
200 g svesker
100 g vand
200 g 70% vegansk chokolade
20 g olie
200 g aquafaba (kikærtevand)
40 g sukker
½ vaniljestang (kornene heraf)
Kirsebærsauce
450 g kirsebær
375 g sukker
1 dl god portvin
½ appelsin
Lidt citronsaft
1 lille kanelstang
amaretto
1 knivspids salt
maizena