Tilbage til opskrifter

Vegansk chokolademousse

En både sød og saftig opskrift på chokolademousse – helt uden mælk og æg. Den bløde chokolademousse toppes med en skøn kirsebærsauce lavet helt fra bunden med en dejlig kant af Amaretto og appelsinsaft.

Sådan gør du

Chokolademousse

Kom chokolade og olie i en skål, og placer den over en gryde med simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Kog vand, svesker, vanilje og sukker kort op og kør den helt glat i en foodprocessor. Hæld smeltet chokolade i sveskepuréen og kør det hele glat.

Pisk aquafaba til en stiv 'marengs', og vend den herefter i chokolademassen lidt efter lidt. Fordel massen i serveringsskåle og sæt den på køl i minimum 30 minutter.

Kirsebærsauce

Kog alt op ved svag varme, undtagen amaretto og maizena. Smag til med amaretto. Lad det småsimre i 10-15 minutter, hvorefter det jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand og afkøles. Server chokolademoussen med en skefuld kirsebærsauce ovenpå.

Ingredienser

Chokolademousse

200 g svesker
100 g vand
200 g 70% vegansk chokolade
20 g olie
200 g aquafaba (kikærtevand)
40 g sukker
½ vaniljestang (kornene heraf)

Kirsebærsauce

450 g kirsebær
375 g sukker
1 dl god portvin
½ appelsin
Lidt citronsaft
1 lille kanelstang
amaretto
1 knivspids salt
maizena