Tilbage til opskrifter

Vafler med flødeskum og bær

  • Vafler med flødeskum og bær

Vafler kræver et vaffeljern, som heldigvis fås billigt. Grunddejen her kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, så hvis du laver en god portion, har du vafler på ingen tid – og på alle tider af døgnet. Dejen er ikke særlig sød, og kan derfor fungere som morgenmad med f.eks. yoghurt, lidt honning og måske nødder eller mysli som drys. Husk især at lave dem til international vaffeldag!

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Vaffeldejen

Smelt smørret, og lad det køle lidt af, mens du vender mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.

I en anden skål, pisk æggene sammen med et piskeris, til de har en skummende, let cremet konsistens. Fortsæt med at piske, mens du gradvist tilsætter mælken til æggene.

Fortsæt nu med at tilsætte melblandingen gradvist til æggene, mens du pisker, indtil det er blandet til en jævn dej.

Rør til sidst det smeltede smør i dejen, til det er blandet helt i.

Opbevar dejen i en kande eller en bøtte i køleskabet, lukket med husholdningsfilm eller et låg.

Bagning og servering

Tænd for dit vaffeljern, og lad det blive godt varmt.

Smør overfladen med en smule blødt smør på lidt køkkenrulle – det er som regel kun nødvendigt med den første vaffel.

Hæld en passende mængde dej i, og bag, til vaflerne er gyldne og gennemtilberedte. Tid vil stå på pakningen til dit vaffeljern, og du vil også få en fornemmelse for det.

Servering

Pisk iskold fløde til en let flødeskum – det er vigtigt, at den ikke bliver for tæt og kompakt. Server til vaflerne sammen med bær – eller andet godt tilbehør.

Ingredienser

Vafler

100 g smør
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
3 spsk sukker
2 æg
4 dl mælk

Desuden

1 dl piskefløde til flødeskum
friske bær og/eller sirup