Sådan gør du
Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie ved middel varme, til de er bløde og let gyldne.
Tilsæt smør og de tørrede krydderier, og lad det stege med i 1–2 minutter, til duftene frigives.
Kom de drænede Siriusærter i panden og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.
Pochér æggene i letkogende vand med lidt eddike i 3–4 minutter, til hviden er fast og blommen stadig flydende. Alternativt kan du bruge smilende æg (kogt i ca. 6 minutter) og pille dem efter afkøling.
Smør græsk yoghurt ud i bunden af tallerkenerne. Fordel de lune Siriusærter ovenpå og læg forsigtigt et pocheret æg på hver portion.
Top retten med lidt olivenolie, salt, peber og friskhakket persille.
Ingredienser
1 dåse siriusærter (ca. 250 g drænet vægt)
1 stk lille løg (pillet og finthakket)
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
Chiliflager efter smag
1 spsk smør
4 spsk græsk yoghurt (10%)
4 æg
1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket)
eddike til pochering
olivenolie
salt og peber
Ristede skiver surdejsbrød eller fladbrød til servering