Tilbage til opskrifter

Tyrkiske æg med krydrede siriusærter

En varm, cremet ret med pocheret æg, yoghurt og krydrede ærter - Perfekt til morgenmad, brunch eller en let aftensmad.

Sådan gør du

Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie ved middel varme, til de er bløde og let gyldne.

Tilsæt smør og de tørrede krydderier, og lad det stege med i 1–2 minutter, til duftene frigives.

Kom de drænede Siriusærter i panden og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.

Pochér æggene i letkogende vand med lidt eddike i 3–4 minutter, til hviden er fast og blommen stadig flydende. Alternativt kan du bruge smilende æg (kogt i ca. 6 minutter) og pille dem efter afkøling.

Smør græsk yoghurt ud i bunden af tallerkenerne. Fordel de lune Siriusærter ovenpå og læg forsigtigt et pocheret æg på hver portion.

Top retten med lidt olivenolie, salt, peber og friskhakket persille.

Tip

Nyd med sprødt ristet surdejsbrød eller lunt fladbrød – perfekt til at opsamle den cremede yoghurt og æggeblomme.

Ingredienser

1 dåse siriusærter (ca. 250 g drænet vægt)
1 stk lille løg (pillet og finthakket)
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
Chiliflager efter smag
1 spsk smør
4 spsk græsk yoghurt (10%)
4 æg
1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket)
eddike til pochering
olivenolie
salt og peber
Ristede skiver surdejsbrød eller fladbrød til servering