Tilbage til opskrifter

Trøfler med cognac, honning og citrontimian

Med sit bløde indre og mørke smag af chokolade er trøflen en af de mest intense bidder på konfektfadet. Her med aromatisk citrontimian og cognac. Processen strækker sig over 2 dage.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bland fintrevet citronskal med æblemost, honning, sukker og timian i en lille gryde. Kog det ind til omtrent det halve. Hæld væsken igennem en fintmasket sigte, så timianblade og citronskal sigtes fra, hæld væsken tilbage, og kog den ind, til du har 80 g sirup.

Hak chokoladen, skær smørret i mindre stykker, og kom det i en lille gryde. Giv gryden lidt varme, så chokoladen lige akkurat begynder at smelte i bunden, og tag så gryden fra varmen, og stil den til side.

Rør fløden i siruppen, og varm blandingen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde-sirupblanding i gryden med chokolade og smør. Pisk, så chokolade og smør smelter, og blandingen bliver lind og cremet. Hvis der ikke er varme nok i blandingen til helt at smelte al chokoladen, så giv gryden nogle få sekunder på blusset. Pisk cognacen i, og hæld trøffelmassen i en flad beholder, gerne en fleksibel form, beklædt med køkkenfilm eller bagepapir. Læg låg på, eller overdæk på anden vis, og sæt formen i fryseren indtil dagen efter. Lad trøflerne ligge i fryseren, indtil du vil servere dem – op til 3 uger.

Tag trøffelblokken ud af formen, og skær den i passende stykker. Tril evt. stykkerne til kugler, eller giv dem den form, du ønsker, og rul dem i kakaopulver.

Tip

Brug en varm kniv for at gøre det lettere at skære trøffelblokken ud. Hvis du synes, trøflerne bliver for ”stærke” rullet i kakao, så brug lige dele kakaopulver og flormelis.

Ingredienser

½ skal af usprøjtet citron
2 dl æblemost
30 g honning
30 g sukker
en lille håndfuld citrontimianblade
200 g mørk chokolade (70%)
75 g smør
1 ½ dl piskefløde
¼ dl cognac (eller whiskey)
kakaopulver

Find opskriften i Meyers jul